Value Bet

Value bet ή αλλιώς, ποντάρισμα με αξία. Είναι τελικά το value bet απλά ένας μύθος; Ή είναι μια πραγματικότητα η οποία καθορίζει την επιτυχία στο στοίχημα; Αντικειμενικά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αποδόσεις βγαίνουν από τις εταιρείες μέσα από ένα σύνολο δεδομένων που εξετάζεται διεξοδικά. Αγωνιστική κατάσταση, απουσίες, βαθμολογικό κίνητρο, κλπ κλπ. Έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, τις περισσότερες φορές, ο book αξιολογεί σωστά ένα ματς. Όχι όμως πάντα! Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, γίνονται λάθη, τα οποία αν εκμεταλλευτούμε σωστά, μπορούμε να πάρουμε αξία, συνεπώς μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα από όσα το ματς που ποντάραμε άξιζε! 
Μη φανταστείτε σε έναν αγώνα μεταξύ της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές να βρείτε τον άσσο πάνω από 1.10-1.15. Αν τον βρείτε στο 1.30 ή στο 1.40, τότε η αξία είναι τεράστια. Από την άλλη, όταν έπαιξαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ο άσος ήταν στο 1.35, δεν υπήρξε η παραμικρή αξία στο εν λόγω bet. Μπορεί ο book να υπολόγισε μηχανοποιημένα τα δεδομένα της season, τη βαθμολογική θέση κλπ κλπ, όμως δεν υπολόγισε τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο ματς. Για να κρίνεις ένα ματς με αξία, δεν είναι εύκολο. Όμως, μπορείς να καθορίσεις τι ζητάς από μια απόδοση. Είναι προτιμότερο να παίξεις ένα over 2.5 στο 2.60 από την Primera Αργεντινής, παρά να παίξεις ένα over 2.5 στο 1.35 από τη Δεύτερη Κατηγορία της Ολλανδίας. Στην πρώτη περίπτωση, η αξία είναι τεράστια, ενώ στη δεύτερη απλά δεν υπάρχει! Κάτι άλλο που είναι σημαντικό, είναι η αξία που αποκομίζουμε όταν ποντάρουμε σε ασιατικά στοιχήματα. Αφενός μεν ένα ασιατικό over αποκτά αξία πολλές φορές (εδικά όταν η τιμή του 2.50 είναι χαμηλή) αφετέρου δε, σε ένα σημείο DNB ή σε ένα χάντικαπ, οι πιθανότητες επαλήθευσης είναι περισσότερες δεδομένου ότι ποντάρουμε συχνά σε δυο αποτελέσματα και όχι σε ένα. 
Εν κατακλείδι, ο παίκτης που ποντάρει σε μικρές αποδόσεις (της τάξεως του 1.20 ή 1.30) δεν δίνει την παραμικρή αξία στα στοιχήματα του καθώς πρέπει να είναι σχεδόν αλάνθαστος (κάτι αδύνατο μακροπρόθεσμα) για να μπορέσει να είναι κερδισμένος. 
Μια καλή τακτική, για τους παίκτες των over, είναι να "τσιμπήσουν" στο live μια μικρή αύξηση από την αρχική απόδοση, η οποία σε βάθος χρόνου θα δώσει απίστευτη κερδοφορία! Ένα αρχικό over στο 1.70, αν πονταριστεί στο 4ο λεπτό στο 1.75, σε ένα μεγάλο εύρος στοιχημάτων δίνει τεράστια κέρδη! 
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε την αξία που μπορεί να έχει ένα στοίχημα στο live. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως κατά την εξέλιξη ενός αγώνα και με προσοχή, μπορούμε πολύ πιο εύκολα να κάνουμε σωστούς ελιγμούς και να εντοπίσουμε ευκαιρίες που καθιστούν χρυσοφόρα value bet. Δεδομένου του γεγονότος πως το ποδόσφαιρο είναι ένα χαοτικό σπορ, δεν ξέρουμε σε ποιο χρονικό σημείο θα επιτευχθεί ένα γκολ. Στο παράδειγμα πιο πάνω (Μπαρτσελόνα-Αλαβες) μπορεί ναι μεν οι Καταλανοί να είναι στο 1.15 pre game, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ξέρουμε σε ποιο χρονικό σημείο θα σκοράρουν. Αν πετύχουν γκολ στο 15' ή αν το καταφέρουν στο 85', η απόδοση θα είναι η ίδια για κάποιον που πόνταρε πριν την έναρξη του αγώνα. Αν όμως, η Μπαρτσελόνα είναι στο 75' στο 0-0 και η νίκη της βρίσκεται στο 1.80, τότε αυτό ναι, καθιστά value bet με την τοποθέτηση του στοιχήματος στην εν λόγω απόδοση επιβεβλημένη. Μια ακόμα καλή τακτική value bet που μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία στο live, είναι όταν το ημίχρονο ενός ματς με καλό ρυθμό και ευκαιρίες είναι 0-0 στο ημίχρονο. Σκεφτείτε πως η απόδοση του over 1.5 μπορεί να είναι στο 1.90, τη στιγμή που pre game δεν θα τη βρίσκαμε πάνω από 1.25. Άλλη λοιπόν μια περίπτωση value bet που αξίζει το ποντάρισμα του. 
Ευτυχώς, σήμερα τα πράγματα δεν θυμίζουν το στοίχημα του παρελθόντος. Έχουμε αρκετά όπλα στα χέρια μας για να μπορέσουμε τόσο να εκμεταλλευτούμε τυχόν λάθη στις αρχικές τιμές, όσο και να πάρουμε το μέγιστο δυνατό από το live betting, πάντα με σύνεση και λογική στις επιλογές μας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)