Κυνηγοί Φαντασμάτων

0
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΗΓΗΣ
Με αφορμή μια συζήτηση που είχε ο Fernando με έναν πολύ σοβαρό μας παίκτη του θυγατρικού μας site που ειδικεύεται στα goal/goal, δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω ένα πολύ σημαντικό άρθρο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη σωστή στρατηγική αξιοποίησης της κάβας σας και τις πολλές παγίδες στις οποίες δεν θα πρέπει να πέσετε σε καμία περίπτωση. 
Η συζήτηση αφορούσε κάτι αρκετά γνωστό στους παίκτες της ρουλέτας (προσωπικά είμαι λάτρης της ρουλέτας αφού τη θεωρώ στοιχηματική ευκαιρία δεδομένης της γκανιότας του 2.7%), την πιο γνωστή παραλλαγή του συστήματος Oscars Grid. Στο Oscar Grid, ποντάρουμε μια μονάδα σε χρώμα της επιλογής μας (κόκκινο μαύρο ή μονά ζυγά ή μικρά μεγάλα ή έστω σε ότι έχει να κάνει με πιθανότητες 1/1) και αν κερδίσουμε, ανεβάζουμε κατά μια μονάδα το ποντάρισμα μας. Σε περίπτωση απώλειας, ξεκινάμε πάλι με μια μονάδα. Στόχος μας, ένα καλό σερί συνεχών νικών που θα εξουδετερώσει όλες τις απώλειες και θα μας δώσει σημαντικά κέρδη. Για παράδειγμα, ποντάρουμε 1 μονάδα στο κόκκινο. Χάνουμε. Ποντάρουμε ξανά μια μονάδα στο κόκκινο. Κερδίζουμε. Ακολούθως ποντάρουμε 2 μονάδες στο κόκκινο. Ξανακερδίζουμε. Μετά ποντάρουμε 4 μονάδες στο κόκκινο. Κερδίζουμε. Μετά ποντάρουμε 5 μονάδες κ.ο.κ. Κάθε φορά που κερδίζουμε, αυξάνουμε κατά μια μονάδα. Αν χάσουμε, στην ουσία θα έχουμε χάσει την αρχική μονάδα καθώς οι υπόλοιπες υπολογίζονται σαν κέρδη. Αυτό το σύστημα είναι απλά καταστροφικό! Γινόμαστε κυνηγοί φαντασμάτων καθώς μικρά σερί δεν σημαίνουν το παραμικρό και μπορεί να φτάσουμε στο σημείο όπου θα έχουμε χάσει τόσα πολλά χρήματα, που μια μεγάλη νίκη με διαδοχικές νίκες δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα. 
Η παραλλαγή του Oscars Grid την οποία θα αναλύσουμε, είναι τρομερά επιθετική! Θα την εξηγήσουμε με στοιχηματικούς κανόνες καθώς η ρουλέτα έχει πιθανότητες 1/1 που σημαίνει απόδοση κοντά στο 2.00 (αφαιρώντας το 2.7% της γκανιότας). 
Μην ενθουσιαστείτε. Αν το κάνετε, θα ψάχνετε για δανεικά και με άδειες τσέπες.
Ξεκινάμε ποντάροντας 10 € σε μια απόδοση του 1.70. Αν επαληθευτεί, τότε θα προσθέσετε το κέρδος και στο επόμενο ποντάρισμα θα παίξετε 17 €! Στο τρίτο ποντάρισμα θα προσθέσετε όλα σας τα κέρδη και έτσι θα ποντάρετε 28.90 €. Αν ξανακερδίσετε θα ποντάρετε όλα σας τα κέρδη που ισοδυναμούν με 49.13 €. 3/3 μέχρι στιγμής και ποντάρετε όλα τα κέρδη, δηλαδή 83.52 €. Χάνετε... Χάσατε όλα σας τα κέρδη συν 10 €. Κάπως έτσι:
Σε αυτό το σημείο, θα παρατηρήσουμε πως μετά το τέταρτο πετυχημένο ποντάρισμα φτάσαμε να κερδίζουμε 73.52 €, συνεπώς θα ήταν τρέλα να ρισκάρουμε στη συνέχεια καθώς το να είμαστε άπληστοι στο στοίχημα ισοδυναμεί με έγκλημα και τιμωρία... Ας δούμε τα πέντε αυτά πονταρίσματα με σταθερό ποντάρισμα 10 €:
Όπως βλέπουμε, παίζοντας σε μια φυσιολογική απόδοση του 1.70, μετά το πέρας πέντε πονταρισμάτων είμαστε κερδισμένοι κατά 18 €. Φυσικά, τα 73.52 του Oscars Grid, δεσπόζουν στην πρώτη εικόνα. Οπότε, θα σκεφτείτε πως είναι μια καλή στρατηγική να θέσετε ένα μαξιλάρι ασφαλείας στο σύστημα σας και να σταματάτε μετά το πέρας τεσσάρων σερί επιτυχών αποτελεσμάτων και να ξεκινάτε από την αρχή. Τι γίνεται όμως στην απόλυτα φυσιολογική περίπτωση που ενώ είστε δυνατός παίκτης αργείτε να κάνετε το 4/4? Μήπως ένα 3/3 από ένα 4/4 χωρίζεται από.... χάος??? Μήπως δεν είναι τόσο απλό? Δεν είναι καθόλου απλό. Ας δούμε ένα σερί αποτελεσμάτων στο Oscars Grid που έφτανε στην... πηγή, αλλά νερό δεν έπινε...
Εδώ λοιπόν βλέπουμε το εξής... παράδοξα ΤΡΑΓΙΚΟ! Ενώ οι νίκες είναι δέκα και οι ήττες είναι 5, η χασούρα είναι 50 €! Δηλαδή, έχουν ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΙΚΕΣ και έχουν μείνει μόνο τα χαμένα πονταρίσματα, επειδή δεν έγινε το 4/4. Σκεφτείτε να είχατε ως στόχο το 5/5 ή το 6/6! Πόσο εύκολο νομίζετε πως είναι να κάνετε ένα τόσο μεγάλο σερί? Δείτε στον αμέσως επόμενο πίνακα, τι θα είχαμε πετύχει παίζοντας ακριβώς τον άνω πίνακα (-50 €) με σταθερό ποντάρισμα 10 ευρώ ανά επιλογή και όχι το Oscars Grid: 
Βλέπουμε το.... απόλυτα μαθηματικά φυσιολογικό αποτέλεσμα. 10 νίκες, 5 ήττες με μέσο όρο απόδοσης 1.70 και φυσιολογικό κέρδος 20 €. Συνεπώς: Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αν θέλετε αν γίνεται κυνηγοί φαντασμάτων, δείτε καλύτερα το Goastbusters του 1984 που θα σας αρέσει πολύ και μετά άμα λάχει και το remake του 2016. Θα είναι σίγουρα πολύ λιγότερο επώδυνο, από το να κυνηγάτε σερί στο στοίχημα. Η καλύτερη στρατηγική για ένα επαγγελματία παίκτη, είναι το σταθερό ποντάρισμα ανά επιλογή ή το 2% έκαστος επί της κάβας που θα θέσει. Όλα τα υπόλοιπα, εμπεριέχουν τεράστιο ρίσκο. Ρίσκο που μπορεί να βγει, μπορεί όμως και να αποβεί μοιραίο. Τουλάχιστον, αν θέλετε να δοκιμάζετε τέτοιου είδους τρικ, κάντε το με πολύ μικρά αρχικά πονταρίσματα. Συστήματα του τύπου Martingale, D'Alembert, Fibonnaci, Oscars Grid και άλλα είναι δεδομένο ότι θα αποτύχουν. Απλά είναι της μόδας πολλοί αποτυχημένοι τζογαδόροι να τα δοκιμάζουν και στο στοίχημα, ίσως με μόνο σκοπό να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους νομίζοντας ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα γίνουν πλούσιοι από αυτά. 
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)