Πως ξεχωρίζουμε έναν καλό tipster

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Betsport Elite. Δεν σκοπεύσουμε να... αυτοδιαφημιστούμε. Σε καμία των περιπτώσεων. Απλά, και με δεδομένο το γεγονός πως πλέον οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτή τη στιγμή βρίσκεστε -και όχι άδικα- σε μια σύγχυση για το ποιον πραγματικά πρέπει να ακολουθείτε στην τοποθέτηση των στοιχημάτων σας, οφείλουμε από την πλευρά μας να σας πούμε μερικά πράγματα και κάποιες πολύτιμες συμβουλές, όχι γιατί -προς Θεού- είμαστε... ξερόλες, αλλά όπως και να το κάνουμε, η εικοσαετής και πλέον εμπειρία μας με τα στοιχηματικά δρώμενα, καθώς και η πλήρως επαγγελματική μας ενασχόληση στο σπορ, ενδεχομένως να σας φανούν χρήσιμα.
Η σύγχυση που αναφέραμε παραπάνω, ήρθε σε μεγάλο βαθμό από το telegram, το οποίο ναι μεν έφερε την επανάσταση στην αμεσότητα και τη στιγμιαία αλληλεπίδραση ανάμεσα στον ακόλουθο και τον provider, όμως η κατάχρησή του είναι τέτοια που η κατάσταση είναι ήδη εκτός ελέγχου. Ο καθένας πλέον μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται σαν tipster. Άλλωστε στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Όμως, με αντικειμενικά κριτήρια, ένας πραγματικός στοιχηματικός αναλυτής οφείλει, πέραν από ικανότητα, διαίσθηση και εμπειρία, να διαθέτει και ένα πλήρες αρχείο των αποτελεσμάτων του. 
Θα αγοράζατε ποτέ ένα γιαούρτι από το σούπερ μάρκετ χωρίς να κοιτάξετε πρώτα την ημερομηνία λήξης; Όχι. Θα αγοράζατε ποτέ μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αν δεν ήσασταν βέβαιος για τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει; Όχι. Θα ακολουθούσατε ποτέ έναν tipster χωρίς να δείτε το ιστορικό στοιχημάτων του; Η απάντηση πρέπει να είναι όχι, όμως πολλοί αγνοούν αυτό το στοιχείο. Το να ακολουθήσεις έναν tipster χωρίς ιστορικό, είναι όντως σαν να αγοράζεις ένα γιαούρτι που έχει λήξει. Το αν θα ακολουθήσει πλύση στομάχου ή -λόγω τύχης- καμία επίδραση, είναι καθαρά θέμα τύχης. Έτσι, οι περισσότεροι παίκτες εξαπατούνται καθώς πολλές φορές δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να αξιολογήσουν την αποδοτικότητα ενός tipster.
Πως όμως μπορείς να αξιολογήσεις σωστά τον tipster: Πρέπει να προσέξεις κάποια βασικά πράγματα:
1) Αν δεν έχει καθόλου ιστορικό στοιχημάτων, παρέβλεψέ τον, καθώς δείχνει πως δεν έχει καμία διάθεση να εκτεθεί στο κοινό του, με άλλα λόγια δείχνει αντιεπαγγελματίας, συνεπώς επικίνδυνος για την τσέπη σου. Με άλλα λόγια, ανεύθυνος!
2) Αν έχει ιστορικό, τότε τσέκαρε αν είναι σωστό! Ακολούθησε τον tipster για λίγες μέρες και διασταύρωσε τα tips με το history, ώστε να διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις και "αλλαγμένα" σημεία. Ειδικά στο εξωτερικό, πολλοί απατεώνες ειδικεύονται σε τέτοιου είδους τακτικές. Για αυτό να είσαι προσεκτικός.
3) Αν έχει σωστό ιστορικό, περνάμε στο επόμενο στάδιο: Αξιολόγησε την ποιότητα των σημείων, τα ποσοστά επιτυχίας, το roi, τη σταθερότητα του και τη συνέπεια του. 
4) Να βεβαιωθείς πως μακροπρόθεσμα ο tipster είναι άνω της στατιστικής επαλήθευσης στις επιλογές του. Αυτό είναι και το δυσκολότερο όλων, καθώς με βάση το νόμο των μεγάλων αριθμών, ο δειγματικός μέσος μιας ακολουθίας τυχαίων μεταβλητών, συγκλίνει πάντα προς τη θεωρητική μέση τιμή. Για παράδειγμα, σε μια σταθερή απόδοση 2.00, η μαθηματική πιθανότητα είναι 50%. Αν ένας tipster πετύχει σε ένα πολύ μεγάλο εύρος στοιχημάτων (άνω των 1000) επαλήθευση 52%, τότε είναι ένας πολύ καλός tipster.
5) Διαχείριση κεφαλαίου: Είναι ίσως το Α και το Ω για να επωφεληθεί κάποιος από έναν καλό tipster. Σας προτείνουμε να διαβάσετε τις δικές μας συμβουλές πάνω σε αυτό, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.
6) Επειδή, για να διαβάζεις ακόμα το άρθρο σημαίνει ότι είσαι οξυδερκής, πρέπει να γνωρίζεις πως ένας καλός tipster πρέπει να ορίζει πάντα ένα ποσοστό επί της κάβας για να ποντάρει, ή να σου έχει δώσει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Αν σου δίνει σημεία στο κουτουρού, σημαίνει πως απλά είναι ερασιτέχνης.
7) Απέφυγε tipsters που παίζουν επικίνδυνα. Υπάρχουν πολλά τυπάκια που δίνουν παρολί μεγάλων αποδόσεων, ώστε αν πιάσουν ένα στα χίλια, να προσπαθήσουν να σε ξεγελάσουν και να σου εγγυηθούν μεγάλα κέρδη με μικρό ποντάρισμα. Αν θες να ρισκάρεις και να πάρεις πολλά με λίγα, αγόρασε λαχείο η παίξε φρουτάκια (η απόλυτη καταστροφή σε βάθος χρόνου) Το στοίχημα, αν το βλέπεις σοβαρά, είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή, πειθαρχία, συνέπεια και πάνω από όλα αυτοσυγκράτηση. 
Δεν θα σε κουράσουμε άλλο. Το άρθρο είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και στόχο έχει να σε κάνει να προφυλαχτείς από τη λαίλαπα των απατεώνων που ξεφυτρώνουν καθημερινά, αυξάνοντας τα αντανακλαστικά και τις άμυνές σου. Η τελική απόφαση σε ότι κάνεις, είναι καθαρά δική σου.
Betsport Elite Team. 
Tags