Bankroll Management

Είτε ακολουθείτε το Betsport Elite είτε όχι, είναι μείζονος σημασία να περάσετε από τη θεωρία στην πράξη, αν θέλετε να επωφεληθείτε μακροπρόθεσμα από την ενασχόληση σας με το στοίχημα. Αν παίζετε περιστασιακά ή για χόμπι, απλά αγνοήστε το άρθρο.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως η διαχείριση κεφαλαίου είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί γνώση και εμπειρία για το σωστό χειρισμό. Πρέπει λοιπόν καταρχάς να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας, με άλλα λόγια, ένα χρηματικό ποσό που δεν θα σας στερήσει κάτι άλλο στην καθημερινότητα σας. Μια κάβα την οποία θα διαθέσετε αποκλειστικά για την ενασχόληση σας με το στοίχημα.
Flat betting: To λεγόμενο flat betting, αποτελεί χρυσό κανόνα στη σωστή διαχείριση του κεφαλαίου σας. Ανάλογα με την κάβα που διαθέτετε, θα πρέπει να παίζετε με σταθερά πονταρίσματα τις στοιχηματικές προτάσεις. Η λεγόμενη υποχρέωση πονταρίσματος, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 2% ανά στοίχημα. Οι ειδικοί προτείνουν αυστηρά από 1 έως 3% Το Betsport Elite, λόγω της σταθερότητας που έχει, κινείται στο 2% ανά bet ανά παιχνίδι. Αν ένας παίκτης διαθέτει κάβα 300 €, τότε θα πρέπει να ποντάρει με 6 ευρώ το κάθε στοίχημα. Αν έχει κάβα 100 € με 2 ευρώ κ.ο.κ. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρεκκλίνει του κανόνα αυτού και να αυξήσει το bet του, μετά από ένα κακό σερί χαμένων στοιχημάτων.
Η αποψίλωση του κεφαλαίου μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη, αν ο παίκτης δεν τηρήσει τον παραπάνω κανόνα, ειδικά σε μια αρνητική περίοδο αποτυχημένων προβλέψεων. Πολλοί παίκτες "επιτίθενται" εξαρχής με μεγάλα πονταρίσματα και μικρές κάβες, κάτι που εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο.  
Μονά αποδεκτά: Ένας άλλος βασικός κανόνας είναι το ποντάρισμα σε μονά στοιχήματα. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Ο bookmaker, έχει πάντα το πλεονέκτημα της γκανιότας έναντι του παίκτη. Όσο υψηλότερη είναι η γκανιότα, τόσο ψαλιδίζονται τα κέρδη του παίκτη, με τις εταιρείες σε βάθος χρόνου να βγαίνουν ολοκληρωτικά κερδισμένες. Σε ένα στοίχημα goal/goal, η γκανιότα είναι σε ποσοστό περίπου 5-8%, ενώ σε ένα ασιατικό, μειώνεται ακόμα και στο 3.5%. Μπορεί ένας παίκτης να πιστεύει εσφαλμένα πως αν παίζει δυάδες ή τριάδες με απόδοση 2.00+, σε βάθος χρόνου θα είναι κερδισμένος. Στην πραγματικότητα, μειώνει στο διπλάσιο και στο τριπλάσιο τις πιθανότητες να βγάλει χρήματα. Τα παρολί εκτοξεύουν τη γκανιότα, μειώνοντας δραματικά τις πιθανότητες επιτυχίας. Το σύνολο των παικτών που παίζουν με αυτό τον τρόπο, είναι ολοκληρωτικά χαμένοι σε βάθος χρόνου.
Σωστός bookmaker: Είναι σημαντικό να επιλέγετε τη σωστή εταιρεία στα στοιχήματα σας. Με άλλα λόγια, τον book που σας δίνει την καλύτερη γκανιότα. Στα ασιατικά στοιχήματα, η Stoiximan μπορεί μεν να έχει τις βασικές επιλογές, όμως η γκανιότα της συγκρίνεται μόνο με την Pinnacle, που αντικειμενικά έχει τη μικρότερη γκανιότα από όλες τις εταιρείες παγκοσμίως. Αυτό που έχει κάνει ο Stoiximan είναι πραγματικά μοναδικό! Για να καταλάβουμε καλύτερα, θα συγκρίνουμε τις τιμές ενός αγώνα στο ασιατικό χάντικαπ 1.5 του αγώνα ανάμεσα στην Ισλανδία και την Αγγλία.
Όπως βλέπουμε σε ένα απλό παράδειγμα αγώνα, συγκρίνοντας τρεις εταιρίες, η γκανιότα της Stoiximan είναι μόλις στο 3%, ενώ της Betshop φτάνει κοντά στο 5%. Είναι λοιπόν βασικό να επιλέγουμε το σωστό book κυνηγώντας τη μικρότερη δυνατή γκανιότα. Ευτυχώς, στο betsport.gr, προτείνουμε και τον εκάστοτε book ανά αγώνα, με στόχο την καλύτερη δυνατή value τιμή. Είναι λοιπόν προς όφελος σας να έχετε λογαριασμό σε παραπάνω από μια εταιρείες, έτσι ώστε να έχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές, κάτι που σε βάθος χρόνου θα είναι καταλυτικής σημασίας στη συνολική σας κερδοφορία. Οι book που προτείνουμε είναι η Stoiximan, η Bet365, η Winmasters και η Novibet. Στα μεγάλα πρωταθλήματα, εξαιρετικές τιμές στα goal/goal έχει και η Betshop.
Ευέλικτο χαρτοφυλάκιο: Πάμε τέλος να δούμε πως μπορείτε να έχετε ευελιξία στα χρήματα σας. Το κεφάλαιο που έχετε για το στοίχημα, πρέπει να βρίσκεται όχι σε μια εταιρεία, αλλά σε ένα wallet ή σε ένα τραπεζικό λογαριασμό. Έχοντας όλα μας τα χρήματα σε έναν bookmaker, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να παρεκκλίνουμε του στόχου μας, ενώ παράλληλα θα χάσουμε τη δυνατότητα να παίζουμε σε πολλούς book τις καλύτερες δυνατές τιμές. Το bankroll λοιπόν πρέπει να είναι σε ένα ασφαλές πορτοφόλι και οι αναλήψεις να γίνονται συχνά από τον εκάστοτε bookmaker. Με αυτό τον τρόπο, είναι πολύ εύκολο να ελέγχετε το χαρτοφυλάκιο σας. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται δύσκολο, όμως είναι εξαιρετικά απλό, ειδικά σήμερα, όπου οι μεταφορές χρημάτων είναι άμεσες και οι αναλήψεις ταχύτατες. 
Ψυχοσύνθεση: Ίσως το A και το Ω και κύριο συστατικό της επιτυχίας, είναι ο παίκτης να κατανοήσει πλήρως τους άνω κανόνες και να έχει πλήρη ψυχική ισορροπία και διαύγεια πάνω στην ενασχόληση του με το στοίχημα. Ο αυτοέλεγχος, η υπομονή και η πειθαρχία, είναι ένα τρίπτυχο που θα πρέπει να τηρείται σαν ευαγγέλιο. Το στοίχημα, πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν ένα μαραθώνιο και όχι σαν ένα σπριντ. Στόχος μας, είναι ο ασφαλής τερματισμός και τα κέρδη θα έρθουν αργά και σταθερά, χωρίς καν να το καταλάβουμε...


Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια
 1. Καλησπερα σας και πολυ καλη προσπαθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαίρεται! να σας ρωτήσω κάτι; έστω πως έχω τα 200€ πόσες πιθανότητες υπάρχουν εάν βάζω κάθε μέρα 20€ να μην κερδίσουμε για 10 μέρες! που σημαίνει αυτομάτως πάει η κάβα! Αν και βλέπω έχετε πολύ καλά στατιστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα σας! Με το κεφάλαιο που διαθέτετε και με 20 € ποντάρισμα έκαστος σε κάθε επιλογή, είστε ασφαλής, δεδομένου πως η στήλη "Tip of the day" διακρίνεται από μεγάλη σταθερότητα. Το σερί χαμένων στοιχημάτων είναι μόλις 2 μέχρι στιγμής σε ένα εύρος 50 επιλογών. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, πειθαρχία και σε καμία περίπτωση να μην αυξομειώνετε τα πονταρίσματα σας.

   Διαγραφή
 3. Καλημέρα.Εννοειται ότι τα χρήματα θα πρέπει να βρίσκονται σε κάποιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι;Και κάθε φορά θα πρέπει να μεταφέρω ένα ποσό στη στοιχηματικη για να παίζω το κάθε παιχνίδι;Επίσης το πονταρισμα θα είναι σταθερό της αρχικής κάβας.Ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα σας. Καταρχάς το ποντάρισμα θα πρέπει να είναι σταθερό. Από κει και πέρα, το πλεονέκτημα της ευελιξίας είναι σημαντικό για τον παίκτη καθώς παίζοντας σε πολλές εταιρείες, παίρνει πάντα τη μέγιστη δυνατή απόδοση από την καθεμία. Σε βάθος χρόνου τα κέρδη μεγιστοποιούνται, κάτι που δεν μπορεί να δει ο παίκτης βραχυπρόθεσμα. Τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια έχουν πλεονεκτήματα καθώς οι αναλήψεις είναι ταχύτατες, αν και πλέον έχουν εξελιχθεί τόσο, που ακόμα και μια κάρτα visa σε τραπεζικό λογαριασμό είναι αρκετή. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως το κεφάλαιο δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μια και μόνο εταιρεία, αλλά να εναλλάσσεται σε πολλές ανάλογα με τον εκάστοτε αγώνα και την εκάστοτε υψηλότερη απόδοση.

   Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου