Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

0
Το κατάπτυστο τερατούργημα για το διαδικτυακό τζόγο που έρχεται στη Βουλή και αποψιλώνει μια μια τις νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα είναι ένα από τα πολλά παράδοξα και εξωφρενικά που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε αυτή την καμουφλαρισμένη Μπανανία της Ευρώπης... Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι κυβερνώντες είχαν τη φαεινή ιδέα να αναπροσαρμόσουν τις νόμιμες άδειες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα μας και να αλλάξουν τη διαδικασία αδειοδότησης. Πλέον, η κάθε εταιρεία εάν θέλει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα, θα πρέπει να "σκάσει" πέντε εκατομμύρια στο κράτος για πέντε χρόνια και όχι με τη μορφή παρόχου όπως ίσχυε, αλλά με τη μορφή domain. Δηλαδή: Η B2B Gaming Malta που παρείχε νόμιμη άδεια σε Bet365, Betshop, Magicbet και Safebet, παύει να έχει ισχύ (!) Η Betshop, αν θέλει να παραμείνει στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να δηλώσει το domain "betshop.gr" μαζί με πέντε μύρια, εκτός αν δώσει τέσσερα εκατομμύρια (στην περίπτωση αυτή θα παρέχει μόνο αθλητικό στοίχημα και όχι casino games) για να μείνει πέντε χρόνια ακόμα. Δεν είναι τυχαίο που αναφέραμε τις εταιρείες της B2B. Ήδη η Magibet κατέβασε ρολά, πριν λίγες μέρες η Safebet έκλεισε ενώ η Bet365 έφυγε από τη B2B και έχει ως πάροχο τη μητρική εταιρεία (Lucky Stream Limited). Για να καταλάβουμε το μέγεθος της παράνοιας, μια εταιρεία (εξαιρουμένων των μεγάλων) έχει στην ελληνική αγορά κάθε χρόνο έσοδα που κυμαίνονται γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ καθαρά. Έτσι, το κράτος απαιτεί όλα τα κέρδη της εταιρείας συν 30% φόρου από τα στοιχήματα που προσφέρει!!! Με άλλα λόγια, απλά χτυπάμε το κεφάλι μας στο τοίχο! Mε μια πιο ψύχραιμη ματιά, πλην των προαναφερθέντων, Vivobet και Bet8 δεν δέχονται νέες εγγραφές παικτών και "κουνάνε μαντήλι", όπως και τα θυγατρικά brands της Goalbet (Bets52, Bet555 κλπ). Μια από τα ίδια για την bet14.com η οποία μένει μέχρι να φύγει.
ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ: Με βεβαιότητα οι εταιρείες που θα παραμείνουν στην ελληνική αγορά με το νέο καθεστώς είναι η Stoiximan.gr που πέρα από ισχυρότατο brand καταγράφει μεγάλα ετήσια κέρδη. Εξαγορασμένη πρόσφατα από τον ΟΠΑΠ, είναι απόλυτα ασφαλής. Το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο pamestoixima.gr σαφώς και έχει από τώρα την άδεια στην τσέπη, ενώ όλα δείχνουν πως και η Betshop που έχει κάνει άλματα προόδου και έχει παγιωθεί στις προτιμήσεις των Ελλήνων παικτών, θα παραμείνει. Βεβαιότατα, παρά το γεγονός πως εδώ και χρόνια έχει απαγορεύσει η ίδια τη διαφημιστική καμπάνια στη χώρα μας, η βασίλισσα Bet365 θα παραμείνει καθώς έχει μεγάλο κομμάτι στην πίτα των favorites bookmakers. Αν δεν αλλάξει κάτι, μάλλον μένει και η εξαιρετική Novibet που και αυτή έχει κερδίσει μεγάλη μερίδα στις προτιμήσεις των παικτών. Εντελώς μετέωρο παραμένει το τι θα γίνει με Bwin, Sportinget και Vistabet, εταιρείες που μοιράζονται πάροχο και πλατφόρμα. Βαριά ονόματα στην αγορά, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. To ίδιο ισχύει και για την ισχυρή Netbet και τη Winmasters. H Goalbet, από τα 5 brands που είχε μέχρι πρότινος, συνεχίζει μέχρις ώρας με την Arenabet και την ίδια. Μέχρι στιγμής πάντως συνεχίζουν... Πολλές άλλες, όπως οι tipbet, betrebels, spartabet, interwetten, championsbet, meridianbet, ειλικρινά δεν ξέρω που θα βρουν τα πέντε εκατομμύρια για να μην τις μπλοκάρει η ΕΕΕΠ. Ας δούμε τι ίσχυε μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο (με κόκκινα γράμματα αυτές που αποχώρησαν):
ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
SPORTING ODDS LIMITED: Sportingbet, Vistabet, Bwin
REBELS GAMING: Betrebels, Interwetten, Winmasters, Vivobet
GLM: Goalbet, Bets52, Bet555, Arenabet
MERIDIAN GAMING: Meridianbet
MAGIC SERVICES: Bet8
LOVE 2 CELEBRATE: Netbet
LOGFLEX: Novibet
B2B GAMING: Betshop, Magicbet, Safebet
OPAP: Pamestoixima, Stoiximan (51%)
LUCKY STREAM: Bet365.
Εν κατακλείδι: Δεν ξέρουμε ποιος ψυχοπαθής είχε τη φαεινή ιδέα να διώξει δεκάδες εταιρείες που πρόσφεραν εκτός από νόμιμο στοίχημα, πλούσια έσοδα από την ήδη υψηλή φορολόγηση στο ελληνικό κράτος. Τώρα, εκτός της φορολόγησης, δώστε και ένα εκατομμύριο το χρόνο επιπλέον. Ωραία. Άλλη μια περίπτωση που αντί να έρθουν επενδύσεις, φεύγουν. Πόσο μάλλον, μια αγορά που όσο περνάνε τα χρόνια ανθίζει και τα έσοδα από το τζόγο πολλαπλασιάζονται... Το αποτέλεσμα όλων αυτών, θα είναι να μείνουν στο τέλος 5-6 εταιρείες με τις υπόλοιπες να ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω στους, αναθεματίζοντας την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξαν σε αυτή την ευρωπαϊκή Βενεζουέλα. Το χειρότερο όλων; Οι εκλογές μάλλον ακόμα αργούν, συνεπώς έχουν τα δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας...
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)