Επανέναρξη πρωταθλημάτων

0
Καλό Μήνα σε όλους τους φίλους του betsport.gr. Σχεδόν ενάμιση μήνα από την έναρξη της καραντίνας, ο Μάης δείχνει ένας μήνας όπου σιγά σιγά η κανονικότητα, έστω και με πολλούς περιορισμούς, θα αρχίσει να αποκαθίσταται. Το ίδιο θα συμβεί και με τις ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, όπου σε πολλά εξ΄αυτών το τοπίο ξεκαθαρίζει, ενώ άλλα απλά ολοκληρώθηκαν πρόωρα. Ας δούμε όλα τα αναλυτικά στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής.
Γαλλία, League 1 και 2: Οριστική διακοπή και πρόωρη ολοκλήρωση της season έχουμε στη Γαλλία με κυβερνητική εντολή. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Παρί, με τη Μαρσέιγ και τη Ρεν να παίρνουν τα εισιτήρια για το Champions League, τη Λιλ, τη Ρεμς και τη Νις να βγαίνουν στο Europa League, ενώ υποβιβάζονται οι δυο τελευταίες ομάδες (Τουλούζ και Αμιαν) και προβιβάζονται η Λοριάν και η Λανς. Ήδη αντιδρούν σφοδρά η Λιον και Τουλούζ, ενώ αναμένεται τι θα γίνει με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Παρί και Λιόν, όπου με ενδεχόμενη επικράτηση των "Λυωνέ", τα λιοντάρια παίρνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ολλανδία, Eredivisie: Οριστική διακοπή και για πρώτη φορά στην ιστορία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ! Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, ενώ Άγιαξ και ΑΖ παίρνουν τα εισιτήρια του Champions League, με τη δεύτερη να παίζει στα προκριματικά. Φέγενορντ, PSV και η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς, η Willem II θα παίξουν στο Europa League. Αδικημένη της υπόθεσης η Ουτρέχτη, που έχει ένα ματς λιγότερο και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Βίλεμ, ενώ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Φέγενορντ. Επίσης, τρομερά αδικημένη η Καμπούρ που θα ανέβαινε σίγουρα πρώτη από την 2η Κατηγορία στην πρώτη...
Premier League Αγγλίας: Εδώ τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα. Οι ομάδες ήρθαν σε συμφωνία για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις, ενώ σε νέα τηλεδιάσκεψη που θα γίνει, θα καθοριστεί και η καταλυτική ημερομηνία της επανέναρξης, που όλα δείχνουν ότι θα είναι στις 8 Ιουνίου.
Βέλγιο: Οριστική διακοπή, πρωταθλήτρια η Κλαμπ Μπριζ. Η Γάνδη στα προκριματικά του Champions League, Σαρλερουά, Αντβέρπ και Σταντάρ Λιέγης θα παίξουν στο Europa League. Ούτε και οι ίδιοι έχουν ανακοινώσει τι θα γίνει με τις θέσεις υποβιβασμού, ενώ οι αρχικές ενστάσεις της UEFA δεν έχουν φέρει κάποια αλλαγή μέχρι πρότινος. 
Γερμανία: Θα ξέρουμε οριστικά στις 6 Μαίου. Πιθανή επανέναρξη στις 23 του μήνα, με τη Bundesliga να γίνεται το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά!
Δανία: Αν και ακόμα δεν είναι τίποτα βέβαιο, δεν αποκλείεται επανέναρξη στα τέλη Μαίου.
Πορτογαλία: Όπως συμφωνήθηκε στις 30 Απριλίου, η επανεκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαίου. 
Αργεντινή: Οριστική διακοπή μέχρι νεωτέρας.
MLS Ηνωμένων Πολιτειών: Οριστική διακοπή μέχρι νεωτέρας.
Τσεχία: Πιθανή έναρξη στις 25 Μαίου
Ρωσία: Σχεδόν βέβαιη έναρξη στα τέλη Ιουνίου
Πολωνία: Σχεδόν βέβαιη έναρξη στις 29 Μαίου
Κύπρος: Στις 18 Μαίου οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, όμως ακόμα δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία επανέναρξης. Όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθεί η πανδημία, η οποία πάντως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά στο νησί.
Σουηδία: Ζουν σε δικό τους πλανήτη. Προγραμματίζουν έναρξη με κόσμο στα γήπεδα! Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δραματικές εξελίξεις στη χώρα που ήδη έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών σε αναλογία πληθυσμού. Όπως έχουν δηλώσει επισήμως, βάζουν την οικονομία και την κανονικότητα πάνω από τις ανθρώπινες απώλειες, συνεπώς δεν τους απασχολεί ο αριθμός θανάτων. Η ημερομηνία επανέναρξης τοποθετήθηκε την 1η Ιουνίου.
Νορβηγία: Πιθανή έναρξη στα μέσα Ιουνίου.
Ιταλία: Τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα. Πιθανή η οριστική διακοπή, που τις τελευταίες μέρες δείχνει όλο και πιο ορατό σενάριο, αν και οι ομάδες επιθυμούν την ολοκλήρωση της season.
Ισπανία: Πιθανή η επανέναρξη στα μέσα Ιουνίου.
Ελβετία: Οριστική επανέναρξη στις 8 Ιουνίου
Ουκρανία: Έναρξη στις αρχές Ιουνίου.
Τουρκία: Πιθανή επανέναρξη στα μέσα Ιουνίου
Κίνα: Πιθανή εκκίνηση στα τέλη Ιουνίου.
Σκωτία: Σχεδόν τελεσίδικα οριστική διακοπή, με ανάδειξη πρωταθλήτριας (Σέλτικ) και αύξηση των ομάδων καθώς δεν θα υποβιβαστεί καμία από τη μεγάλη κατηγορία. Οριστική διακοπή και στις μικρότερες κατηγορίες.
Ελλάδα: Η επιστροφή στις προπονήσεις έρχεται στις 5 του Μάη. Θολό τοπίο. Πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αλλαγή δεδομένων όχι ανά μέρα αλλά ανά... ώρα. Οπότε, κρατάμε μικρό καλάθι.
Champions League και Europa League: Σκέψεις για την ολοκλήρωση των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων τον Αύγουστο. Θολό τοπίο, όλα στον αέρα.
Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουμε και, όπως καταλαβαίνετε, σε πολλές περιπτώσεις τα πάντα είναι ρευστά και τίποτα βέβαιο. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο και πως θα έχουμε ένα "γεμάτο" ποδοσφαιρικό καλοκαίρι. Χωρίς Euro, αλλά με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, έστω και χωρίς την παρουσία φιλάθλων, η οποία θα είναι οριστική και αμετάκλητη για όλο το 2020.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)